Aquest plat que a les pizzeries s'anomena scampi, adopta el nom del seu ingredient principal, les cigales o escamarlans, que en italià es diuen així. És un plat que demana temps per preparar-ho, però que quan està fet complaurà els paladars més exigents. Els ingredients necessaris per a 4 persones son:
- 1/2 kg. d'espaguetis
- 8 cigales mitjanes o grans
- 200 ml. de nata
- 1 dent d'all
- 250 ml. de tomata fregida.
- una rameta de julivert
- whisky
- sal
- pebre roig (dolç)
- oli d'oliva
Per començar es passen les cigales per la paella amb una mica d'oli. Es deixen refredar, se separen els caps i es reserven. S'ha de pelar les cues amb compte (de no punxar-se), i es posen a la paella amb l'all i el julivert picat, el pebre dolç i una tassa de cafè, de whisky, a foc viu.
Als deu minuts més o menys afegim la meitat de la tomata, i 3/4 del pot de nata, i mantenim a foc suau. Barregem la resta de la tomata i la nata, i la posem amb els caps en una altra paella, a foc lent.
Mentre la salsa s'acaba de fer, és l'hora de tirar els espaguetis a l'olla que ja estarà amb l'aigua bullint, amb un grapat de sal. Segons el tipus entre 7 i 12 minuts ja estaran llestos. Millor si estan "al dente". (consulteu el paquet de la pasta que utilitzeu)
Quan la pasta estigui a punt, la renteu, i la torneu a posar a l'olla amb la salsa, i remeneu be. Només queda posar-ho als plats, i decorar amb dos caps de cigala a cada plat.
És un plat molt complet, i que està realment bo, i per a mi, és de festa major, així que si algú s'anima a provar, espero algun comentari. Bon profit i bon Nadal!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada