Receptes

Aquí teniu algunes receptes que hem anat provant amb la cuina i el forn solar. Si ho voleu provar i feu fotos, envieu-nos-les, i estarem encantats de penjar-les al bloc. 

BROWNIE DE XOCOLATA
Ingredients:
(per a deu-dotze persones)



  • 125 gr. de xocolata negra per fondre
  • 100 gr. de mantega sense sal
  • 200 gr. de sucre moreno.
  • 2 ous
  • 75 gr. farina de blat.
  • 60 gr. de nous pelades.
  •  Farina i mantega per untar el motllo


Se’m va fer malbé la foto. Prometo fer-ne
 un altre, i penjar-la.  Maleïda tecnologia...




Posem el forn al sol amb una safata fosca a l’interior, per que es vagi escalfant. Mentrestant, agafa una cassola petita (o un pot ben gran) i posa la mantega tallada a trossos. Pica la xocolata amb un ganivet i afegeix-lo al cassó al costat de la mantega i posa-ho a fondre a foc suau tot remenant amb una espàtula de goma (si no tens utilitza una cullera de fusta) de tant en tant.
Posa els dos ous en un bol gran amb el sucre i bat amb les varetes (si són elèctriques millor) fins a aconseguir una barreja escumosa i una mica blanquinosa.
Quan la xocolata i la mantega estiguin ben fosos i completament barrejats retira la cassola del foc i deixa que es temperi durant un minut.
Aprofita per preparar els fruits secs. Agafa les nous pícales una mica, no cal deixar-les massa petites, tot el contrari, millor grandetes, però sense passar-se perquè si les deixes massa grans, a l’hora de tallar el brownie poden fer que aquest es parteixi.
Ara afegeix els ous amb el sucre a la barreja de xocolata i mantega. Remena bé durant un minut.
Agafa la farina tamisada i ves afegint a poc a poc a la barreja mentre remous amb l’espàtula de goma.
Quan estigui tota la farina integrada afegeix les nous i remou bé. Ja tenim el batut del brownie!!!
Agafa el motlle i unta’l bé amb un tros de mantega (si ara empolvores amb una mica de farina el motlle ajudarà que s’enganxi menys el brownie). Aboca la barreja en el motlle i amb l’espàtula de goma anivella bé la superfície.
Ara posem el motlle al forn i deixem entre una hora i mitja i dos hores, depenent de la mida del motlle.
Jo el vaig deixar  dues hores, i em sembla que mitja hora més  li hagués anat genial.







ROTÍ DE TITO (gall d’indi) AMB VERDURES

Ingredients:
(per a cinc persones)



  • Un rotí de gall d’indi precuinat de ½ Kg.
  • 2 Carlotes mitjanes.
  •  7 Patates grans.
  • Un pot de rovellons mitjà.
  • Una dent d’all.
  • Una ceba.
  • Un grapat de pèsols.
  • Una cullerada de mantega
  • 4 Cullerades d’oli d’oliva.
  • Sal.
  • 8 Grans de pebre negre.
  • Una cullerada de conyac.
  • Una rameta de romer, (petita).




Pelem les patates, les carlotes i la ceba, i ho salem tot. Tallem les patates a daus petits, les carlotes a rodanxes, i la ceba en quatre parts. En el fons de la cassola, fem un llit amb  la carlota, els pèsols i la ceba. Posem damunt el rotí, i als costats els rovellons, l’all amb pell, els grans de pebre, i el romer desfet per damunt. Afegim un rajolí d’oli, la cullerada de conyac, i la mantega per damunt del rotí. Ja es pot posar al forn. Depenent del sol pot tardar entre 2 i 3 hores*.

Les patates es posen en una bossa de forn, amb dues cullerades d’oli. Es barreja be amb les mans, i es posa al forn. Amb un parell d’hores ja està llest*.


*El temps de cocció depèn de la quantitat de menjar, de la mida en que el tallem, i de la quantitat i qualitat de sol, o sigui que es orientatiu. En el nostre cas, per que us feu una idea, la vam fer el dia 9 d’abril de 2011, i hi havia un sol amb una boirina que va anar desapareixent durant el matí. Com teníem dos forns, vam posar les patates en un, i la cassola en l’altre, i la temperatura va oscil·lar entre els 120 i els 140 ºC. Ho vam posar a les deu i mitja del matí, i cap a la una i mitja ja estava cuit. (i va quedar boníssim). 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada