dimarts, 1 de gener del 2013

Polp a la gallega o pop "a feira"


Polp a la gallega

Aquesta és una recepta senzilla, per la seua preparació i pels seus ingredients. Just per això, hem d'assegurar-nos que aquests siguin de primera qualitat, sinó potser no aconseguirem el resultat esperat. 
Els ingredients son:
  • Pataques (patates)
  • Polp (pop)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal grossa (si és flor de sal millor que millor)
  • Pebre roig dolç 
  • All i julivert
Les quantitats son molt relatives en aquest cas. Per començar, posem a bullir les pataques amb pell. Les pataques sol un element essencial en aquest plat de dos ingredients. N'hi ha de moltes classes diferents, però les millors (amb diferència) son de la varietat Àgata. Quan les compreu, mireu l'etiqueta, val la pena. Quan ja estan al punt, (uns vint minuts amb l'aigua bullint), les pelem i tallem a rodanxes, i les disposem damunt d'una safa ben planes. 

El segon ingredient és el polp. En aquest cas, no hem utilitzat potes, en comptes d'això hem fet servir altres parts, potser menys uniformes, però igualment molt bones. El bullim fins que és tou, depenent de si és fresc o congelat, aquí variarà el temps. Quan ja està cuit, es talla a trossos petits (mida d'un mos), i ho posem tot a una cassola amb all i julivert, pebre roig i oli d'oliva, durant cinc minuts, tot remenant. Salem amb flor de sal les pataques, i disposem els trossos de polp a sobre. 

Per condimentar-ho tot posem flor de sal per damunt el polp (un pensament), pebre roig, i un rajolí d'oli d'oliva, i ja està llest per menjar. Un consell, calent està molt millor. 
Aquesta és la recepta de Cinta (la jove), i m'encanta com queda, i a la velocitat que la fa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada