Mira que ho he pensat vegades, però mai fins avui ho havia provat. Als fòrums de cuina solar que segueixo, (la majoria de sud-Amèrica) expliquen que fan "frijoles", però entenc que deuen ser més durs que els nostres fesols, perquè asseguren que ho posen a coure a les nou del matí, i fins a les cinc o les sis de la tarda no estan cuits. Clar que ho deuen fer per sopar. En fi, el cas es que a mi m'agraden molt els llegums, en totes les seues variants, i com sigui que son cosa sana, avui, aprofitant aquesta calor que ens està fent al setembre, m'he decidit a provar de coure uns fesols del ganxet.
Ahir els vaig posar en remull, amb nocturnitat i traïdoria, i este matí, abans d'anar a treballar, he posat l'olla amb 160 grams de fesols, dos trossets de xoriç roig, i quatre de cansalada, però fineta fineta. Ho he cobert amb aigua, i amb un polsim de sal, ho he pujat al terrat, i a prendre el sol...
Quan he arribat a les dues, me n'he anat de cap al terrat, i quina sorpresa quan he obert l'olla i els he provat!. Estaven cuits i es desfeien a la boca... Llàstima que no els podeu provar, perquè jo me n'he menjat un plat d'aquells que diuen "d'home", i encara n'ha quedat un altre. Per que us feu una idea, us poso unes fotos.
Tal com els he deixat, a les vuit i mitja. |
A les dues ja estaven més que be, però com Cinta no arriba fins les tres i pico, he decidit deixar-los un ratet més, i llevar-me la temptació. |
A que tenen un aspecte fantàstic? Doncs no hem gastat ni cinc cèntims per a coure-ls, només el sol. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada