divendres, 16 de setembre de 2011

Us agraden els llegums?


Mira que ho he pensat vegades, però mai fins avui ho havia provat. Als fòrums de cuina solar que segueixo, (la majoria de sud-Amèrica) expliquen que fan "frijoles", però entenc que deuen ser més durs que els nostres fesols, perquè asseguren que ho posen a coure a les nou del matí, i fins a les cinc o les sis de la tarda no estan cuits. Clar que ho deuen fer per sopar. En fi, el cas es que a mi m'agraden molt els llegums, en totes les seues variants, i com sigui que son cosa sana, avui, aprofitant aquesta calor que ens està fent al setembre, m'he decidit a provar de coure uns fesols del ganxet. 

Ahir els vaig posar en remull, amb nocturnitat i traïdoria, i este matí, abans d'anar a treballar, he posat l'olla amb 160 grams de fesols, dos trossets de xoriç roig, i quatre de cansalada, però fineta fineta. Ho he cobert amb aigua, i amb un polsim de sal, ho he pujat al terrat, i a prendre el sol...
Quan he arribat a les dues, me n'he anat de cap al terrat, i quina sorpresa quan he obert l'olla i els he provat!. Estaven cuits i es desfeien a la boca... Llàstima que no els podeu provar, perquè jo me n'he menjat un plat d'aquells que diuen "d'home", i encara n'ha quedat un altre. Per que us feu una idea, us poso unes fotos.


Tal com els he deixat, a les vuit i mitja. 

A les dues ja estaven més que be, però com Cinta no arriba fins les tres i pico, he decidit deixar-los un ratet més, i llevar-me la temptació.
A que tenen un aspecte fantàstic? Doncs no hem gastat ni cinc cèntims per a coure-ls, només el sol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada