dimarts, 24 de maig de 2011

Avui comencem...

Ja fa setmanes que vam començar a fer aquest bloc, però mai trobo el dia de fer la primera entrada. 
Des de fa un parell d'anys, a casa experimentem, amb l'energia del sol. A partir d'una notícia a la premsa, ens vam dedicar a investigar i buscar, sobretot a Internet, i vam veure que la informació era molta i variada, d'arreu del mon. Ara ja hem aprés a utilitzar aquesta energia per  poder cuinar, i ho fem sempre que podem. A més, aquesta activitat sempre la practiquem en família o amb els amics, i resulta molt divertit. Tant és així que la meua filla Alba, de dotze anys, va escriure a l'Info K de TV3, (informatiu per a nens i adolescents que fan tots els dies a les 19:30 pel Canal Super3), explicant tot el que es pot fer amb el sol, i que es una cosa molt beneficiosa per al planeta, ja que no genera residus de cap mena, no contamina, i no gasta cap altra energia que no sigui la del sol, i que li agradaria poder-ho explicar per tal que la gent ho pugui utilitzar, i entre tots donar-li un respir al planeta. Dit i fet, dilluns setze de maig, van venir els amics Iacma i Juan Carles de TV3 a rodar. Posats a fer, vam anar a l'Escola Soriano Montagut d'Amposta, a fer el taller de cuina solar als alumnes de sisè, que és el curs que està fent Alba. No cal dir que allí van estar tots encantats. Van poder veure de primera mà com funcionen tots els aparells que hem fet amb materials re-utilitzats, van tastar el menjar que es va coure, entre ells una pizza, ous bullits i ferrats, salsitxes... . L'Alba mentrestant feia de reportera, i anava preguntant aquí i allà als companys de curs que els semblava tot plegat. Ja a migdia, al arribar a casa, ja teníem cuit el dinar que havíem deixat al sol a primera hora del matí. En fi, que ens ho vam passar molt be, i al final ens ho vam menjar tot, tot, tot.

Per si voleu veure el reportatge, aquí us deixo el link:




2 comentaris:

  1. Moltes felicitats per aquest bloc! Continueu així!!!

    ResponElimina
  2. Ei, ja feia dies que treballàveu en lo tema del bloc i per fí està publicat. Felicitats a l'Alba pel reportatge i a tots pel treball d'investigació i per apropar-nos aquesta manera de fer cuina als mortals, jejejeje.
    Moltes felicitats !!!!

    ResponElimina